Кадър Телевизия 7/8Ясно е, че едно от основните искания на протестите

...
Кадър Телевизия 7/8Ясно е, че едно от основните искания на протестите
Коментари Харесай

Бакалов: Най-големият страх на Борисов е Гешев да бъде сменен

Кадър Телевизия 7/8

Ясно е, че едно от главните претенции на митингите беше следствие на Борисов и в случай че новите партии не го осъществят, те ще изгубят известност измежду гласоподавателите си.

Какво обаче се случва с Борисов?

" Най-големият боязън на Бойко Борисов е да не бъде заменен основният прокурор Иван Гешев. Да не го проверяват, а има защо, и да не го вкарат в съда. Защото, каквото и да приказват, Гешев е определен от Борисов. Затова най-важната задача на анти-ГЕРБ партиите в Народното събрание е да трансформират закона по този начин, че да могат да сменят основния прокурор. Има даже защо - има съответни нарушавания на закона, които могат да послужат за съображение за това.

Това сподели журналистът Иван Бакалов в предаването (О)позиция на " Сега ".

Според него след изборите започваме постепенно и трудно излизаме от сянката на Борисов. " Ситуацията е малко като след свалянето на Тодор Живков, или свалянето на Саддам Хюсеин ", счита той.

Бакалов уточни два парадокса от последните дни. Първият е, че Бойко Борисов първо е оповестил кой ще е претендентът на ГЕРБ за министър председател и кои ще са министрите, а едвам по-късно е тръгнал да договаря с останалите партии в Народното събрание. " Когато нямаш болшинство в Народното събрание и искаш да правиш държавно управление, би трябвало да преговаряш какъв да е министър председател и кои да са министри. Той слага всички пред приключен факт. Това е проява. Кой ще се съгласи Калин Вельов да стане министър на културата? ", разяснява Бакалов.

 

Следващият парадокс е, че всички политически сили, които дори не се харесват между тях, поддържат държавно управление на " ИТН ". Така те желаят да слагат Слави Трифонов в неуместното състояние да прави кабинет. " ИТН " ще обере негативи, в случай че не сформира държавно управление - всички демагогии на Борисов ще се излеят върху него ", счита Бакалов.

 

Той се съмнява, че при нови избори през есента резултатът ще е радикално друг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР